in

Danijel Subašić na naslovnici PES-a 2019

Golman Monaca i srebrni sa Svjetskog prvenstva u Rusiji s hrvatskom reprezentacijom Danijel Subašić na Instagramu se pohvalio posebnim izdanjem igre PES 2019, na čijoj se naslovnici nalazi njegov lik. Rezultat je to partnerstva između francuskog kluba i Konamija za posljednji naslov u serijalu.

U julu prošle godine Konami je objavio kako će jedan od glavnih partnera PES-a 2019 biti i Monaco. Saradnja nije stala samo na otkupu prava za korištenje službenih vizuala i pravih imena igrača, već su otišli i korak dalje. Jedan od plodova te saradnje je i poklon Konamija kojim se Subašić pohvalio na Instagramu. Uz PES 2019 na čijoj se naslovnici nalazi on, dobio je i kastomiziranu masku za mobitel.

Bivši hrvatski reprezentativac mogao bi biti i prvi Hrvat koji se našao na naslovnici PES ili FIFA igara, iako se radi o sponzorskom sadržaju. Međutim, Monacu i Subašiću na terenu baš i ne ide najbolje. Subašić je zbog povrede bio odsutan tri i po mjeseca, ali ni nakon povratka situacija se nije značajno popravila. Monaco je izgubio posljednje tri od četiri utakmice, odlučujući u onu u Liga kupu protiv Guingampa, na kojoj je u raspucavanju penala hrvatski golman odbranio dva. Monaco je trenutno 18. na ljestvici s jednako toliko bodova. (Index.hr)