in

Sonyjevi first-party timovi već su fokusirani na razvoj PS5 ekskluziva

Kad će PlayStation 5, to samo u Sonyju znaju, no moguće je da ni oni nisu u potpunosti sigurni. No, ono što je sigurno jeste da bismo i na idućoj Sonyjevoj konzoli trebali vidjeti brojne first party ekskluzive.

PS4 sa svojim preostalim nadolazećim ekskluzivama definitivno ima snage za još godinu ili dvije, no ako je vjerovati poznatom gaming analitičaru Danielu Ahmadu, Sony nema namjeru praviti pauzu između generacija kada je u pitanju vrhunski ekskluzivni first party sadržaj. Štaviše, Ahmad tvrdi kako su PS5 developerski kitovi već u rukama nekolicine najznačajnijih first party razvojnih timova koji već rade na PS5 ekskluzivama.

Ahmad smatra kako će i ova godina biti veoma uspješna za Sony, koji bi svoju tešku artiljeriju trebao izvući tijekom druge polovice ove godine. Također, prema Ahmadu, uz sve već najavljene ekskluzive od kojih će većina (ili možda i sve?) izaći već ove godine, Sony ima i nekoliko skrivenih “kečeva” u rukavu u vidu nekolicine još nenajavljenih PS4 ekskluziva iz već poznatih franšiza koje bi također trebale popuniti period do launcha Sonyjeve iduće konzole.

Znači li sve to da bismo PlayStation 5 mogli vidjeti već tokom iduće godine, još je rano za bilo kakve prognoze, no kako god, lijepo je znati da ćemo i pri launch te iste konzole, ma kada on bio, vidjeti prilično impresivan lineup ekskluzivnih naslova. (goodgame.hr)