in

Artifact nastavlja da gubi veliki broj igrača

Valve-ova nova kartična igra danas puni 2 mjeseca otkad je dostupna za sve igrače, a ovih dana bilježi i najlošije brojke kada su u pitanju aktivni igrači.

Po prvi put se dogodilo da igru igra manje od 1000 ljudi, a maksimalan broj igrača ne prelazi crtu od 2000. Pa sada ukoliko pogledamo broj igrača na dan izlaska i danas, možemo reći da je igra izgubila oko 98% igrača.

Iako se turniri i dalje aktivno igraju u ovoj igri, očigledno je da ova igra još uvijek nije završen proizvod. Turnir kao što je bio WePlay Agility pre nedelju dana sakupio je i preko 5 hiljada gledalaca u jednom trenutku, što je znatno veći broj nego što igra igru. Kada pogledamo takvu situaciju, zaključimo da i dalje postoji interesovanje među igračima, ali da oni nisu zainteresovani da igraju nadovršenu igru.

Od samog početka, dosta stvari koje su bile trn u oku su popravljenje. Čak je i Valve najavio aktivno balansiranje karata. Uz sve te pozitivne vesti, oni više od mesec dana ne izbacuju bitniji apdejt, koji može dovući nove igrače. Igrače plaši činjenica da je poslednja objava na tviteru Valve-a bila još 22. decembra i da su od tada manje više neaktivni, iako smo dobili par manjih hotfixeva.

Cijena kompletnog seta karata trenutno iznosi manje od $75, što je primetno manje nego bilo koji njen rival. Ipak, ova igra i dalje nije f2p, što je opet problem za veliki broj igrača. Manjak nekih osnovnih stvari i dovoljno kvalitetne progresije je nešto što igračima nije dovoljno primamljivo.

Na nama je sada da se nadamo, da za ovo vreme Valve-ove tišine, oni zapravo spremaju nešto veliko i da nisu i dalje na novogodišnjem odmoru. Da ova igru ne bi napustili kompletno svi igrači, neke velike promjene u skorije vrijeme su neminovne, a Valve i Gaben će morati brzo da odreaguju.