in

Metro Exodus neće izaći na Steamu, ide se družiti s Fortniteom na Epic Games Store

Metro Exodus izaći će 15.02. za PC, PS4 i Xbox One, no po pitanju verzije za PC došlo je do jedne velike promjene. Izdavač Deep Silver upravo je objavio kako će umjesto na Steamu, gdje se i dalje primaju prednarudžbe, novi Metro naslov izaći ekskluzivno na Epic Games Storeu.

Razlog za ovo leži u povoljnijoj raspodjeli zarade za razvojne studije i izdavače na Epic Games Storeu, što su Deep Silver i Epic Games u ovoj zajedničkoj objavi i istaknuli. Steam dijeli zaradu od svake prodane igre s izdavačima tako da njima proslijedi 70% zarade, a sebi uzme preostalih 30%. Tek nedavno lansirani Epic Games Store ima znatno povoljnije uvjete za izdavače – njima prosljeđuju 88% zarade, a sebi uzimaju preostalih 12%.

Prednarudžbe za Metro Exodus na Steamu već su duže vrijeme aktivne i nije poznato koliko je igrača preko Steama već uplatilo za prednarudžbu, no Deep Silver i Steam uvjeravaju da će svi koji su obavili prednarudžbu na Steamu dobiti svoj primjerak igre upravo na toj platformi. Igračima na Steamu bit će dostupni i svi DLC-ovi koji izađu u međuvremenu.