in

Nagradne ljame u Fortniteu od sada postaju transparentne

Nagradne kutije, pardon – ljame, u Fortniteovom Save the World modu ubuduće će unaprijed prikazivati moguće dobitke.

Iako je to mod koji rijetko ko igra  u Fortniteu, no Epic Games pripremio je korisnu promjenu za one koji vole bacati novac kroz takozvane mikrotransakcije.

Naime, od ažuriranja v7.30 u Save the World modu dosadašnje V-Bucks ljame (koje su u suštini loot box) postat će X-Ray ljame te će potencijalnim kupcima prije kupnje prikazivati što se sve dobiva u sklopu te kupovine. Ako vam se nagrade koje dolaze s ljamom ne sviđaju, jednostavno pričekajte novu idućeg dana.

Promjena je i u tome što igrači više neće moći kupiti veću količinu “ljama” odjednom već će kupnje biti ograničene na jedan paket/ljamu po danu. Ovime Epic Games planira nagovoriti igrače da aktivnije igraju Save the World, odnosno da se prijavljuju u igru svakoga dana.

Veća transparentnost kod loot boxa i sustava mikrotransakcija inače nije znak dobre volje proizvođača igara već nužnost poštivanja zakona na nekim tržištima koja su nagradne kutije definirala kao kockanje. S obzirom da je Fortnite izrazito popularan među mlađom populacijom, Epic Games očito nije htio riskirati ikakvo kompliciranje – dovoljno im je valjda što ih ljudi tuže za unovčavanje tuđih plesova.