in

Resident Evil navodno će dobiti seriju na Netflixu

Velika je sedmica za Resident Evil franšizu. Prerada Resident Evila 2 pokupila je dobre kritike i danas kreće u prodaju. Slučajno ili ne, u istoj sedmici stranica Deadline doznala je kako će Resident Evil biti sljedeća franšiza koja će dobiti svoju seriju u Netflixovoj produkciji.

Navodno se za sada tek radi na scenariju za seriju, a odlučeno je kako će se njemačka firma Constantin Film baviti snimanjem. Dotična kompanija radila je na Resident Evil filmovima tako da to ima smisla. Doduše, još nije poznato ko će biti redatelj serije.

Prema nepotvrđenim informacijama serija bi trebala produbiti postojeću mitologiju Resident Evila te nam prikazati kako je došlo do mračnih eksperimenata korporacije Umbrella. Vrijedi napomenuti da ovo nije prvi pokušaj da se Resident Evil serijal adaptira u obliku televizijske serije. Još smo 2014. godine trebali dobiti seriju zvanu Arklay, no ista nikada nije zaživjela dalje od pilot epizode. Tek je prije dvije godine otkriveno kako je ista trebala izgledati.

Netflix se u zadnje vrijeme sve više povezuje sa svijetom videoigara i interaktivnim medijima. Od prošle se godine na toj usluzi može igrati Minecraft: Story Mode, Castlevania ondje ima već dvije sezone, a navodno stiže i animirana serija Devil May Cry. (hcl.hr)