in

Angry Video Game Nerd 1 i 2 Deluxe uskoro dolaze na konzole

FreakZone Games je potvrdio putem Twittera kako aktivno razvija igre Angry Video Game Nerd 1 i 2 Deluxe za konzole. Igre su napravljene uz pomoć AVGN2 enginea što znači da će prvi Angry Video Game Nerd biti napravljen u potpunosti iz početka.

Iako za sada još uvijek nije poznato na kojim će sve konzolama biti dostupne, FreakZone je odgovorio jednom fanu na Twitteru kako je jasno gdje je mjesto Angry Video Game Nerdu – natuknuvši na Nintendo Switch konzolu.

Originalni Angry Video Game Nerd Adventures dostupan je na Steamu od septembra 2013. godine gdje je do sada primio 2,7 hiljada korisničkih recenzija od kojih je čak 2,4 hiljada ocijenjeno pozitivno. U pitanju je akcijski 2D platformer pun referenci na YouTube serijal Angry Video Game Nerd kojeg je James Rolfe započeo još u 2004. godini. Ova igra također je poznata po svojoj visokoj razini težine koja je inspirirana starijim NES igrama.

Njen nastavak Angry Video Game Nerd II: ASSimilation stigao je na Steam u martu 2016. godine gdje je primio sveukupno 538 korisničkih recenzija od kojih je 487 ocijenjeno pozitivno. (gameperspectives.hr)