in

Trofeje na PlayStationu moći ćemo mijenjati za popuste na igre

Sony je pripremio pametnu taktiku kojom će igrače pokušati zadržati što duže uz igre. Što više trofeja osvajate, to će vam kupovanje igara biti jeftinije.

Sony više neće mjeriti uspjeh PlayStation branda po broju prodanih konzola nego po broju aktivnih igrača na PlayStation mreži, ili bolje rečeno broju pretplatnika na PS Plus. Dio te strategije je i novi plan koji bi igračima trebao omogućiti da trofeje osvojene u igrama zamijene za bodove koji bi im osigurali popuste na kupnje digitalnih igara u PlayStation trgovini.

Nažalost, ovo za sada vrijedi samo za američku regiju, ali samo je pitanje vremena kada će Sony ovo učiniti dostupno svima. Prema sadašnjem obračunu, za popust u iznosu od deset dolara, igračima je potrebno tisuću srebrnih trofeja, ili stotinu zlatnih trofeja, ili deset tzv. platina.

Svatko tko je ikada pokušao osvojiti platinu zna koliko je to zahtjevan pothvat pa će na ovo samo odmahnuti rukom. Ipak, ponuda se neće odnositi samo na to pa će u tzv. Sony Rewards programu trošenje novca također biti nagrađeno. Ako npr. potrošite iznos od 100 američkih dolara na PlayStation Storeu, također ćete dobiti “kupon” u vrijednosti od 10 dolara.