in

PUBG ponovno je na Steamu zaigralo preko milion igrača

PlayerUnknown’s Battlegrounds usprkos nicanju brojne konkurencije ne pokazuje znakove posustajanja. Nakon perioda u kojem mu baza igrača neprestano pada, na Steamu ga je ponovno zaigralo preko milion igrača. To uveliko može zahvaliti količini novoizašlog sadržaja u zadnjih mjesec dana. Naime, PUBG dobio je novu, snježnu mapu, poboljšanja mehanike padobrana, ali i Survivor Pass sustav nagrađivanja.

Za one koji ne znaju, popularno mišljenje je da je PUBG tijekom 2018. godine zadobio smrtonosan udarac rastom popularnosti glavnog mu konkurenta – Fortnitea. Da je to daleko od istine, govori činjenica kako je sudeći po broju skinutih kopija igre – PUBG zapravo popularniji. Možda se milijun igrača čini malo u usporedbi s tri miliona s koliko ih se svojevremeno mogao pohvaliti, no imajte na umu da je PUBG iznimno popularan na drugim platformama, a mnogi igrači čak više preferiraju njegovu dostupniju i po mnogima superiorniju verziju na Android mobilnim uređajima.

S obzirom na sve navedeno, proizvođač može biti uvjeren kako se njegovi napori kreću u dobrom smjeru. Teško da će vratiti stare brojke, ali ni ne trebaju. S trenutnim brojem igrača, PUBG je najdalje moguće od mrtve igre. Naprotiv, jedna je od najigranijih Steam igara svih vremena.