in

Fortnite Week 2 izazovi – ovo su sve lokacije koje trebate posjetiti

Već nekoliko sezona Fortnite Battle Royale gura nove načine putovanja, a ove sezone, koja je upravo ušla u svoju drugu sedmicu guraju se Shadow stones. Koji imaju veliku ulogu u ovosedmičnim izazovima čije vam riješavanje popunjava Battlepass.

Kako biste riješili prva dva izazova morati ćete tražiti lokacije rozih misterioznih kamenja, a oni se nalaze na „corrupted“ lokacijama koje je uništila ona divovska roza kocka na kraju prošle sezone.

Shadow stone vam omogućava nevidljivost kroz neko vrijeme, gdje možete prolaziti čak i kroz zidove, a kako biste ispunili izazov morate ga koristiti u tri različite runde.

Lokacije ćete pronaći obilježene na mapi ispod, a najbolje vam je taj izazov iskombinirati s drugim, koji uvjetuje posjetu svih 7 lokacija koje smo vam označili. Dakle, radi se o dva prilično jednostavna izazova.

Kako biste kompletirali sve izazove koji su besplatni, odnosno ne nalaze se u Battlepassu, trebati ćete kroz čitavi tjedan Assault Rifle puškama skinuti protivnicima 200 healtha, što kombinirano i nije previše teško.

Ako ste kupili Battlepass, onda je potrebno izvršiti još četiri izazova. Trebate ubiti protivnika s udaljenosti od preko 50 metara. Skinuti 500 healtha protivnicima samo s pištoljima. Ubiti tri protivnika sa SMG-om. I skinuti 200 healtha protivnicima s Hunting Rifleom.