in

Počinje šesta sezona Fortnitea, u igru stižu ljubimci

Danas kreće nova sezona Fortnitea, a s njom dolaze neke tematske i mehaničke promjene, uključujući i prvo pojavljivanje pratećih ljubimaca.

Ljubičasta kocka nedavno je došla na svoje odredište, pala u jezero te iz njega podigla kuću i tako označila početak šeste sezone u Fortniteu. Sezona nosi naziv “Darkness Rises“, a tematski je vezana uz motive horora.

Znate da je deseti mjesec neslužbeno vrijeme kada trgovine mogu prodati kostime sa zastrašujućim likovima na temu smrti, paranormalnog, okultnog itd.

Ipak, neće sve u šestoj sezoni Fortnitea biti podređeno ugođaju horora. U sklopu novog Battle Passa koji opet donosi 100 levela i 100 nagrada za 950 V-Bucksa, doći će i – ljubimci.

Radi se tu o pasivnim likovima koji će vas pratiti i reagirati na različite situacije u kojima se nađete. Za sada su najavljena tri ljubimca – Bonesy, Scales i Camo.

Uz šestu sezonu dolazi i ažuriranje verzije 6.00, u sklopu kojega će se naći nekoliko dobrodošlih promjena. Naprimjer, od sada će se moći tražiti mečeve prema načinu kontroliranja igre, a igrači koji na konzolama koriste miš i tipkovnicu spajat će se u mečeve s igračima na PC-u.

Za one koji koriste kontrolere dobra je vijest da će sada sami moći modificirati koje se tipke koriste za koje naredbe.

Više o svim promjenama koje danas stupaju na snagu u Fortniteu pročitajte na službenom blogu igre.