in

Studio koji stoji iza Dead Rising serijala, Capcom Vancouver, se zatvara

Još tamo negdje početkom godine su počeli problemi vezani uz Capcom Vancouver. Šuškalo se kako zaposlenici dobivaju otkaze, a Dead Rising 4 mora na reviziju i smanjivanje sadržaja. Čini se kako su šuškanja bila istinita.

Šta više, pravo stanje stvari je očito bilo još gore pa će se dogoditi onaj najcrnji scenarij – zatvaranje studija. Dok matična firma Capcom u Japanu u zadnje vrijeme vuče dobre poteze po pitanju igara, podružnica u Vancouveru očito nije te sreće niti nema te sposobnosti.

Kao prvo, brojka od 250 zaposlenih se sistemski smanjivala te je pala na trenutačnih 158. Navodno su developeri koji su dobili otkaze (ili sami dali) pobjegli u susjedni Electronic Arts u Vancouveru.

Revizijom svih naslova pod razvojnom palicom Capcom Vancouvera, japanski Capcom je zaključio kako je najbolje terminirati razvoj svih tih naslova, a Capcom Vancouver suspendirati. U takvom stanju će podružnica biti sve do prvog mjeseca, sa ključnim zaposlenicima iduće godine kada će se finalizirati logistika i sve što je potrebno za potpuno zatvaranje studija.

Zatvaranje će opaliti Capcom po džepu za dobrih 4,5 milijardi jena odnosno oko 35 miliona eura, ali nema brige jer će to iznivelirati Monster Hunter: World koji svojom prodajom nadmašuje Capcomova očekivanja sve do kraja fiskalne godine.