in

Tim Dignitas ugovorio sponzorstvo sa sportskom kompanijom

Navikli smo da u svijetu sporta čujemo vijesti o tome kako je ova ili ona sportska marka odjeće i obuće potpisala neko novo sponzorstvo sa timovima ili igračima, ali se sportska moda sve više približava i esport igračima.

Tako je tim Dignitas potpisao sponzorstvo sa poznatom markom sportske odjeće Champion, čija će odjeća sada biti zvanična odjeća igrača. U okviru ovog ugovora igrači će dobiti nove dresove, trenerke i sportske jakne tima, specijalno dizajnirane od strane Champion dizajnera, a ujedno će biti i snadbijevani redovno odjećom za svakodnevne i sportske prilike i sve sezone.

Plan je i da se uspostatvi specijalna Dignitas prodavnica u okviru nekih Champion prodavnica, kao i brojne zajedničke akcije i promocije oba brenda na svim poljima.

Ujedno, ovaj ugovor je dio većeg rebrendiranja koje čika uskoro tim Dignitsa, što je potvrdio i novi izvršni direktor organizcije, Majkl Prindivl.

Inače, tim Dignitas se takmiči u mnogim eSports igrama, a najbolji su u Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm, PUBG, Rocket League i SMITE.