in

Objavljeni su PC zahtjevi za Shadow of the Tomb Raider

Square Enix je objavio kakav će nam hardver biti potreban za ugodno igranje nove Tomb Raider igre – za sada bez Ray Tracing postavke.

Zadnje dvije igre Tomb Raider serijala na PC-u su svojedobno bile grafički slatkiši. Shadow of the Tomb Raider ne izgleda toliko impresivno za današnje pojmove; dapače – Lara u licu izgleda jednostavnije nego prije, ali bez obzira na to, novi će TR definitivno biti benchmark na kojemu će se testirati koliko je neko računalo sposobno za high-end gaming.

Potvrđuju to i službeni hardverski zahtjevi za igru koji nisu pretjerano strašni, ali 16 GB radne memorije danas još uvijek nije standard za PC igre, pogotovo računajući na to da je to duplo više od onoga što današnje konzole imaju u sebi. U bilo kojem slučaju, zahtjevi su sljedeći:

Konfiguracija za Tomb Raider amatere
CPU: Intel Core i3-3220
GPU: Nvidia GTX 660/GTX 1050 ili AMD Radeon HD 7770
RAM: 8 GB RAM
HDD: 40 GB RAM

Konfiguracija za prave Tomb Raidere
CPU: Intel Core i7 4770K 3.40 GHz ili AMD Ryzen 5 1600 3.20 GHz
GPU: Nvidia GTX 1060 6GB ili AMD Radeon RX 480 8GB
RAM: 16 GB RAM
HDD: 40 GB

Vrijedi napomenuti da preporučeni zahtjevi neće biti dovoljni da Shadow of the Tomb Raider vidite u punom sjaju.

Naime, bit će to jedna od prvih igara koje će podržavati Ray tracing tehnologiju, za sada dostupnu samo s Nvidijinom novom serijom grafičkih kartica.

Zapravo, kad Shadow of the Tomb Raider izađe, Nvidijine RTX kartice još uvijek neće biti u prodaji, no evo što će jednog dana omogućiti u toj igri: