in

GTA 5 blizu brojke od 100 miliona prodanih primjeraka

GTA V se gotovo pet godine drži čvrsto na nogama i listama najprodavanijih naslova, a već je dostigao titulu za najprofitabilniji vid zabave u historiji, čime je premašio sve filmove.

Te titule iako značajne, ne znače da prodaja jenjava već GTA V uporno grabi ka cifri od 100 miliona prodatih primeraka, kojoj je sada izuzetno blizu, prema finansijskom izveštaju kompanije Take-Two.

GTA V i GTA Online su ovoj kompaniji doneli najviše profita u prvom kvartalu ove fiskalne godine, zahvaljujući mikrotransakcijama, a dodavanje novog sadržaja u igru, poput After Hours ekspanzije, takođe ima velikog uticaja.

Take-Two je istakao da i NBA 2K18 ima veliki uspjeh, sa 10 miliona prodatih primjeraka, a skok u zaradi na jesen se očekuje zahvaljujući novim sportskim naslovima, kao i dolasku Red Dead Redemption 2.

Samo u prvom kvartalu je napravljena zarada od 388 miliona dolara, od čega je 81 procenat digitalnim putem, a da je zarada rekordna najbolje govori to da je za cijelu prošlu godinu ostvaren profit od 418 miliona.

GTA 5 će uskoro premašiti 100 miliona prodatih primjeraka i poslije će definitivno grabiti ka novim rekordima.