in

Blizzard tvrdi kako je smanjio toksičnost zajednice u Overwatchu

Direktor Overwatcha iznio je statistiku kojom poručuje kako ta igra više nema toliko toksičnu zajednicu igrača nakon ovogodišnjih izmjena.

Overwatch je 2017. godine došao na loš glas kao igra s vrlo toksičnom zajednicom. U prevodu, to je igra u kojoj su velike šanse da će se neki klinac pun tjeskobe izderati na vas preko svog jeftinog mikrofona zato što po njegovom mišljenju vi ne znate kako se igra s likom kojega ste odabrali.

Blizzard je stoga još krajem prošle godine odlučio poraditi na suzbijanju takvog ponašanja pa su između ostaloga dodali mogućnost prijavljivanja igrača, a prošlog mjeseca u igru su dodali pohvale za suborce te “Looking for group” opcije koje igračima omogućuju da odaberu koju rolu žele igrati u timu, podršku za glasovnu komunikaciju i sl.

I čini se kako je sve to donijelo ploda. Blizzardov Jeff Kaplan na službenom je forumu objavio kako se uvredljivo ponašanje na chatu u kompetitivnim mečevima smanjilo za 26.4 posto u SAD-u te 16.4 posto u Južnoj Koreji, sve to u rasponu od mjesec dana. Što se tiče uvredljivog ponašanja na dnevnoj bazi, ono je palo za 28.8 posto u SAD-u, a 21.6 posto u Koreji.

Podaci za evropsku regiju nisu još dostupni, no trend je primjetan i lijepo je čuti da je Blizzard uspio u onome što se mnogima činila kao nemoguća misija.

(HCL)