in

Deset najprodavanijih igrica u SAD u maju mjesecu

Tvrtka NPD Group objavila je listu s top deset najprodavanijih videoigara u Sjedinjenim Američkim Državama koje su izašle za konzole, PC i prijenosne platforme tokom maja ove godine. Top lista uključuje prodaju fizičkih primjeraka igara i digitalnih primjeraka kod većine igara na listi.

Najprodavanija igra tokom maja je State of Decay 2 dok se iza nje redom nalaze God of War, Detroid: Become Human, Far Cry 5 i Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

State of Decay 2 je akcijska igra čiji se gameplay elementi temelje na preživljavanju tokom zombi apokalipse, a nudi co-op funkcionalnost do četiri igrača koji će zajedno morati surađivati u dostupnom otvorenom svijetu. Za razliku od prethodnog nastavka koji je napravljen s CryEngine alatom, State of Decay 2 napravljen je uz pomoć Unreal Enginea 4. Tokom prva dva dana od samog izlaska na tržište igru je igralo više od milion igrača.

Originalni State of Decay dostupan je na tržištu od 2013. godine gdje je primio pozitivne ocjene od recenzenata i igrača. Samo putem Steama, primio je 17,69 hiljada korisničkih recenzija od kojih je 14,9 hljada ocijenjeno pozitivno.

Top 10 najprodavanijih igara u SAD-u u maju:

1. State of Decay 2 – Microsoft
2. God of War – Sony
3. Detroid: Become Human – Sony
4. Far Cry 5 – Ubisoft
5. Donkey Kong Country: Tropical Freeze – Nintendo*
6. Grand Theft Auto 5 – Take 2 Interactive
7. Hyrule Warriors Definitive Edition – Nintendo*
8. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege – Ubisoft
9. Mario Kart 8 – Nintendo*
10. NBA 2K18 – Take Two Interactive