in

Ubisoft je snimao zvuk broda iz 16. vijeka za Assassin’s Creed Odyssey

Sa Assassin’s Creed Odysseyjem vraća se i plovidba vlastitim brodom po uzoru na Black Flag, ovoga puta s još više mogućnosti.

Jedan od ponajboljih elemenata igre Assassin’s Creed: Black Flag bila je “sloboda” upravljanja brodom zvanim Jackdaw. Još uvijek pamtimo epske pomorske bitke i rušenje utvrda, kao i gusarske popjevke prilikom plovidbe. Nešto slično vraća se i u Assassin’s Creed Odyssey, uz dodatne elemente upravljanja brodom.

Brod u Odysseyu zvat će se Adrestia i glavnim će likovima služiti kao baza za operacije. Naravno, brod će se moći nadograditi u nekoliko segmenata (jedra, vesla, trup i sl.), što i nije novost za serijal, ali ćemo sada po prvi put na brod moći povesti bilo kojeg lika. Zapravo, shvatite to uvjetno – nekako sumnjamo da će Sokrat pristati da bude dio naše posade, ali ko zna – nije kao da Odyssey predstavlja autentični prikaz historije.

Ipak, moramo priznati da se Ubisoft potrudio donijeti autentičan ugođaj plovidbe na brodu. Naime, dogovorili su snimanje zvuka na jednoj španjolskoj galiji iz 16. vijeka.

Taj brod možda ne potječe iz drevne Grčke, ali kad u igri budete čuli škripu dasaka dok šećete Adrestijom, znat ćete barem da je to škripa stvarnih dasaka, a ne zvuk ljuljanja neke fotelje iz Ubisoftovog ureda.

(HCL)