in

Velike promjene stižu u Destiny 2 s novom Forsaken ekspanzijom

Bungie je otkrio novo proširenje za Destiny 2 koje stiže ove jeseni i igri daje sasvim novi ton te neke vrlo značajne izmjene u gameplayju.

Destiny 2 do sada nije oduševio fanove sa svojim popratnim sadržajem. Naprotiv, prošle su sedmice već krenule priče kako Bungie planira prekinuti svoje partnerstvo s Activisionom i prodati im Destiny franšizu. To se možda i ostvari jednoga dana, no ove godine ćemo sigurno vidjeti još proširenja za Destiny 2.

Konkretno, ove jeseni vidjet ćemo ekspanziju zvanu Forsaken. Ista stiže 4. septembra i donosi neka interesantna osvježenja u igru. Radnja će biti smještena na Reefu gdje ćemo posjetiti The Tangled Shore i The Dreaming City. No, neće to biti turistički posjet, naravno. Naime, s Caydeom-6 ići ćemo u osvetničku misiju lova na osam Barona koji su pobjegli iz zatvora.

Svaki od tih Barona bit će specifičan po nečemu. Naprimjer, jedan je snajperist, drugi koristi hladna oružja i slično. Oni će nam predstavljati glavni izazov, ali i priliku za kreativnije pristupe s novim sistemom naoružanja. Naime, Forsaken ekspanzija uklonit će ograničenja za vrste oružja pa ćemo npr. moći sastaviti arsenal od tri raketna bacača, tri sačmarice i sl. Ili tri luka, s obzirom da je to novopridošlo oružje.

Osim novih oružja i ostale opreme naći će se tu i devet dodatnih moći, uključujući teleportaciju, vatreni tornado itd. Sve to moći će se iskoristiti na novim misijama i avanturama, ali i u Gambitu, koji je kompetitivni PvE mod 4v4 formata. Na prvu je ovo malo zbunjujuće, ali premisa je dosta zgodna – dva se tima bore u zasebnim arenama i jedni drugima usput šalju protivnike. Pri tome jedan igrač u svakom timu može prijeći na protivničku arenu i tamo uzrokovati haos.

(HCL.hr)