in

World War 3 je nova multiplayer pucačina tvorca Get Even naslova

The Farm 51 je razvojni tim iz Poljske kojeg mnogi prepoznaju po Painkiller: Hell & Damnation pucačini iz 2012. te prošlogodišnjem psiho trileru Get Even. Krajem četvrtog mjeseca taj isti developer najavio je rad na Chernobylite videoigri koja će nam oslikati priču Černobilske katastrofe, a samo mjesec dana kasnije dao nam je do znanja da radi punom parom, odnosno da priprema još jedan novi naslov.

Radi se, naime, o World War 3 igri koju opisuju kao multiplayer pucačinu iz prvog lica smještenu u vojni sukob bliske budućnosti, tačnije u treće desetljeće 21. stoljeća. Glavni naglasak stavljen je na pružanje pravog doživljaja na modernom ratištu, a sama borba izrazito se fokusira na timski rad.

Naime, ideja poljskog tima jest da igraču ponudi „autentične taktičke borbene operacije u nepredvidivom teatru rata, s težnjom k vrhunskoj igrivosti i autentičnom iskustvu“.

Zanimljivo jest da su na razvijanju ovog projekta aktivno sudjelovali i međunarodni tim stručnjaka, uključujući ljude iz kompanije za proizvodnju oružja te stvarne vojne jedinice, a vrijedi i spomenuti da je World War 3 izgrađen u najnovijem Unreal Engine 4.