in

Far Cry 5 nas vodi u Vijetnam

Ubisoft nas je napokon počastio novim detaljima te datumom izlaska prve story ekspanzije za Far Cry 5 – Hours of Darkness – koja bi, kako izgleda, mogla obilježiti blago odstupanje od glavne igre.

Far Cry 5: Hours of Darkness je prva story ekspanzija za Far Cry 5, a odvodi igrače u ratom razoreni Vijetnam gdje su isti osuđeni preživjeti uznemirujuće sate kao Wendell Redler, ratni veteran iz glavne kampanje.

Bilo da igrate solo ili u društvu drugih igrača, ova ekspanzija vas odvodi iz ruralnog područja Montane u opasnu džunglu gdje morate spasiti zarobljene policajce te uništiti vojsku sjevernog i južnog Vijetnama kako bi se vratili kući.

Hours of Darkness ekspanzija sadrži novu opremu i sposobnosti, kao i dva nova moda koja možete otključati nakon prelaska DLC-a. Prvi od njih je Survivor Mode koji stavlja ograničenje na igračevu opremu s namjerom da igra bude izazovnija, a potonji je Action Movie Mode, koji je ugrubo čista suprotnost – naime, osim velikodušne količine opreme možete lagano uživati i u višku akcijskih trenutaka.

Također, svi igrači već su jučer mogli ažurirati svoj Far Cry 5 tematskim Vijetnam assetima za Far Cry 5 Arcade.

U slučaju da niste vlasnici season pass ili gold edition paketa, Hours of Darkness možete kupiti 05. 06. kada isti bude i službeno lansiran na tržite.