in

Dominacija Kratosa: God of War naprodavanija igra u svijetu u aprilu

Ne samo da je Sonyjeva God of War ekskluziva bila najprodavanija igra prošlog mjeseca već je ista postavila i dva nova rekorda po pitanju prodaje konzola za četvrti mjesec.

Nije pretjerano reći da se travanj odnosno četvrti mjesec ove godine pokazao kao fantastično razdoblje za Sony. Konkretno, američka tvrtka za istraživanje tržišta zvana NPD Group nedavno je obznanila kako je PlayStation 4 konzola prošloga mjeseca osigurala više prihoda nego bilo koja druga platforma, u velikoj mjeri zahvaljujući njihovoj dosad najprodavanijoj ekskluzivi God of Waru.

Čini se kako su brojni igrači bili zaintrigirani malo drugačijem pristupu Kratosovoj novoj avanturi, možda ponajviše zbog sjajnih ocjena i recenzija hvale koje je igra pokupila od svih gaming portala.

Povrh toga što je God of War, koji je izašao svega 10 dana prije kraja mjeseca, u samo tri dana postao najbrže prodavana PlayStation 4 ekskluziva ikada, naslov je proglašen i najprodavanijom igrom prošloga mjeseca.

Dakle, u skladu uspjehu God of Wara i njegovom posebnom PS4 Pro God of War bundleu, PlayStation 4 bio je najprodavanija konzola u četvrtom mjesecu 2018. godine, premašujući tako Xbox One i Nintendo Switch.

Također, treba istaknuti kako je Sonyjeva konzola time oborila dva travanjska rekorda: jedan od njih odnosi se na količinu isporučenih primjeraka koje je do tada držao Nintendo Wii za 2009. godinu, a drugi na iznos ukupnog prihoda koji je od 2008. isto tako držao Nintendo Wii.