in

GTA 5 se približava nestvarnoj brojci od 100 miliona prodanih primjeraka!

Već smo pisali kako je GTA 5 najuspješniji zabavni proizvod svih vremena! Financijski uspješniji od bilo kojeg filma. To je ustanovila agencija za istraživanje tržišta MarketWatch, prema čijim je podatcima zaključno s početkom travnja GTA 5 bio prodan u nevjerojatnih 90 miliona primjeraka s ukupnom zaradom (samo od prodanih primjeraka igre) od preko 6 milijardi dolara.

Danas, mjesec i pol dana kasnije izdavač Take-Two je na konferenciji s investitorima potvrdio još nevjerojatniji podatak, Grand Theft Auto 5 je do današnjeg dana prodan u više od 95 miliona primjeraka!

Dakle, broj raste iz mjeseca u mjesec i prodaja ne posustaje, dok ćemo definitivno već prije kraja ove godine pričati i o nestvarnoj brojci od 100 miliona prodanih primjeraka.

Kako se GTA 5 drži na ljestvici najprodavanijih naslova svih vremena? Treći je iza Tetrisa i Minecrafta! O Tetrisu ne trebamo puno pričati, igra je to koja se 1984. godine na različitim platformama prodala u 170 miliona primjeraka. Minecraft je pak fenomen za sebe, dostupan je na mobilnim telefonima i svim konzolama posljednje dvije generacije, prodaje se po znatnoj manjoj cijeni od GTA 5 i vjerojatno će za koju godinu zasjesti na tron najprodavanijih. Čak i ispred Tetrisa.

GTA 5 se i dalje igra, prvenstveno zahvaljujući redovnim nadogradnjama s novim sadržajem online komponente igre. Rockstar tu radi jako dobar posao i milioni svakodnevno kapaju na račun samo od mikrotransakcija. Ipak, u kompaniji se nisu skroz prepustili lakoj zaradi, pa uskoro stiže dugoočekivani Red Dead Redemption 2, novi veliki projekt Rockstara.