in

Capcom na ovogodišnji E3 sajam donosi misterioznu akcijsku avanturu

Ovogodišnji E3 sajam održava se sljedećeg mjeseca, a čini se kako „Capcom“ namjerava iskoristiti ovaj događaj da gaming zajednici predstavi novu tajanstvenu akcijsku avanturu koju dobro skriva od očiju javnosti.

Doduše, prema postu na službenoj web stranici E3 2018. mozak iza hit franšize „Resident Evil“ sprema se najaviti nekoliko projekata.

Iz nejasnog, ali zanimljivog popisa možemo pretpostaviti da se radi o barem dvije igre, spomenutoj akcijskoj avanturi za PC, Xbox One i Nintendo Switch te borilačkom naslovu za PC i PlayStation 4.

Najlogičnije ja zaključiti da se radi o „Street Fighteru 5“, no ono što zahtjeva malo više misaone matematike jest prvi neimenovani projekt.

Konkretno, misteriozna akcijska avantura postavlja mnoga pitanja kao što su, zašto je PlayStation 4 isključen iz popisa dostupnih platformi te radi li se ovdje o zapravo dvije igre?

U slučaju da se zaista radi o dvije akcijske avanture, najvjerojatnije jest da „Capcom“ jednu priprema posebno za Nintendo Switch, a druga bi mogla stići na PC i Xbox One. Budući da je Nintendo još pretprošlog mjeseca obznanio kako će Capcomov Okami HD stići na njihovu hibridnu konzolu već ovog ljeta, nema se o čemu previše raspravljati.

S druge strane, brojna spekuliranja nalažu da će videoigra za PC i Xbox One nositi naziv „Dead Rising 5“. Ova tvrdnja nimalo ne začuđuje uzmemo li u obzir da je „Capcom“ izjavio da će fokus svog studija u Vankuveru preusmjeriti prema 12 godina staroj zombi franšizi, a i činjenica jest da su „Dead Rising“ igre uglavnom bile ekskluzivne ili barem vremenske ekskluzive za „Microsoftove“ platforme.

Fanovi „Devil May Cry“ franšize vjerojatno će ostati razočarani s obzirom na to da postoje veoma malene šanse da će na E3 sajmu ugledati najavu nove DMC igre. Naime, nije baš vjerojatno da bi „Capcom“ otpisao PS4 budući da se igre ovog žanra ne prodaju toliko dobro na PC platformi, a Xbox broji dvostruko manju bazu igrača.