in

Da li se bliži kraj Battlefield 1

Prošlo je više od godinu i po otkako nas je DICE odveo u bitke Prvog svjetskog rata u zasad najnovijem dijelu Battlefield franšize.

U tom periodu od 18 mjeseci, švedski developer i podružnica kompanije „Electronic Arts“ počastila nas je brojnim DLC paketima te poboljšanjima koja su donijela lijepu količinu sadržaja. Međutim, ništa nije vječno.

Naime, DICE je u blog postu objasnio kako uskoro, tačnije u šestom mjesecu, namjeravaju stati s izbacivanjem mjesečnog sadržaja za „Battlefield 1“ budući da je posljednja ekspanzija „Apocalypse“ dostupna već određeno vrijeme.

Sljedećeg mjeseca sve mape iz prve ekspanzije „They Shall Not Pass“ bit će dostupne svim vlasnicima „Battlefield 1“ naslova. Doduše, od danas već možete isprobati „Rapture“ koja vas vodi u drugu bitku na Marni.

Nakon toga, u šestom mjesecu dobivamo potpuno novi mod nazvan „Shock Operations“. Radi se o modu koji podržava do 40 igrača koji se moraju opredijeliti hoće li se boriti na strani branitelja ili napadača. U globalu, to je dosta slično „Operations“ modu, a jedina razlika jest što je akcija fokusirana na samo jednu mapu.

„Shock Operations“ bit će dostupna na „Giant’s Shadow“, „Prise de Tahure“, „Lupkow Pass“, „Zeebrugge“ i „River Somme“ mapama. Međutim, ako nemate Premium Pass ili neke od ekspanzija u sklopu kojih većina tih mapa dolazi, ne morate očajavati jer će i sama igra biti dovoljna da uletite u neku od bitaka na spomenutim lokacijama prilikom isprobavanja „Shock Operations“ moda.