in

Xbox se premišlja oko dovođenja Call of Dutyja na Game Pass, razmatra se i poskupljenje pretplate

Call of Duty je sada u vlasništvu tvrtke Microsoft i očekuje se da će buduće igre iz tog serijala po izlasku odmah biti dostupne u sklopu Game Pass pretplate. Međutim, čini se da u Xboxu još uvijek nisu složili plan oko toga.

Izvješće koje prenosi portal The Verge navodi kako se u Xbox diviziji već duže vremena vodi interna debata treba li nove Call of Duty igre odmah stavljati na pretplatu ili ne. Povod raspravi je, dakako, novac, pa se neki u Xboxu brinu oko toga da će Call of Duty donijeti manje prihoda ako nove igre odmah lansiraju na Game Passu.

U raspravi je navodno i ideja o ponovnom poskupljenju Game Pass usluge ako se novi Call of Duty ipak nađe u katalogu odmah po lansiranju igre.

U Xboxu su praksu lansiranja svojih igara na Game Passu od prvog dana prodaje započeli 2018. godine te su se od tada redovito držali iste s igrama kao što su Gears 5, Halo Infinite, Starfield, Forza Horizon 4 i 5, itd. Međutim, nijedna igra koja je bila lansirana na Game Passu po pitanju prihoda nije bila ni blizu onima iz Call of Duty serijala, koji se iz godine u godinu nalazi pri samom vrhu liste najprodavanijih naslova.