in

Warcraft 3 nakon 16 godina dobio update

Zvuči nevjerojatno, ali prošlo je već 16 godina od „Warcrafta 3“, zadnje RTS igre u „Blizzardovom“ serijalu.

U „Blizzardu“ smatraju da su danas došla druga vremena te da „Warcraft“ igre u RTS žanru više ne bi bile dovoljno atraktivne današnjoj publici. Male su šanse stoga da vidimo „Warcraft 4“, a fanovi su se nadali da će „Blizzard“ modernizirati trojku na isti način kao što je to prošle godine učinjeno s „StarCraftom“.

I učinili su to, ali samo otprilike. Nismo dobili  „Warcraft 3 Remastered“, ali smo dobili update verzije 1.29, najveću do sada za ovako staru igru.

Kao i sa svim „Blizzardovim“ igrama, update donosi mnoštvo promjena u balansu jedinica, no daleko je važniji dolazak podrške za 16:9 rezolucije. Možda je pomalo smiješno što jedna ovako važna PC igra tek sada dobiva punu podršku za 1080p, ali sjetimo se da je stara više od desetljeća. Druga velika novost verzije 1.29 jest proširenje broja igrača u multiplayeru na ukupno 24, dodavanjem 12 novih boja za timove.

Iz „Blizzarda“ poručuju kako ovo neće biti zadnje ažuriranje za „Warcraft 3“, ali će biti zadnje za one koji ga igraju na „Windows XP“ operativnom sistemu.