in

Povratak OG mape u Fortnite privukao je rekordan broj igrača

Epicov plan za privlačenje igrača u Fortnite ponovno se pokazao uspješnim. Danas je lansirana nova sezona u kojoj je glavna novost povratak stare (OG) mape koja nestala iz opticaja nakon 2019. godine. Val nostalgije zapljusnuo je igrače te prema statistikama stranice Fortnite.gg, igru u ovom trenutku igra rekordan broj igrača – 3,9 milijuna ljudi istovremeno je aktivno u Fortniteu.

Treba naglasiti kako nisu svi ti igrači tu zbog OG mape: neki igraju Save the World, Creative i druge vrste modova. Međutim, ne bi nas čudilo da i Battle Royale mod uskoro postavi novi rekord jer su poznati streameri brže-bolje zajahali val nostalgije.

 

Povratak stare mape inače je prvo takvo “vraćanje u prošlost” za Fortnite. Druge battle royale igre, poput Warzonea, PUBG-a i Apex Legendsa, imaju čestu praksu rotiranja i osvježavanja starih mapa. Taktika “prodavanja nostalgije” isto tako nije nova u industriji igara, za što je dovoljno pogledati World of Warcraft koji od 2019. funkcionira na dvije razine: standardna i Classic verzija za one koji žele igru kakva je bila prije.