in

Stižu Xbox Mastercard kartice s posebnim programom vjernosti za igrače

Ima ona urnebesna scena u filmu Batman & Robin gdje Batman izvuče svoju Batman karticu koja vrijedi FOREVER. Obični smrtnici nemaju šanse biti toliko cool kao Clooneyjev Batman, ali nešto donekle slično tome stiže.

Najavljena je Xbox Mastercard kreditna kartica! Samo za regiju Sjedinjenih Američkih Država, ali nema to veze – čitajte dalje.

Vlasnici ove kartice za svaku kupnju dobivaju bodove. U pravilu se na svaki potrošeni dolar dobiva jedan bod, ali dodatni bodovi zarađuju se kupnjama na Microsoft Store i pretplate na Netflix i Disney+, te za naručivanje hrane preko Grubhuba i DoorDasha.

Primjerice, ako se u Xboxovoj trgovini kupi igra u vrijednosti 80 dolara, to je 400 bodova. Monetarna vrijednost bodova je 1% od ukupnog broja bodova, što znači da je 400 bodova = 4 dolara. I te se bodove onda može zamijeniti za popuste ili na određene kupnje. Ne može se, doduše, tim bodovima kupovati igre za druge korisnike – moraju to biti igre vezane za račun uz koji je vezana kreditna kartica.

Posebna pogodnost za učlanjivanje u Xbox Mastercard program je početni poklon od 5000 bodova (50 dolara vrijednosti) za prvu kupnju, kao i tri mjeseca Xbox Game Pass Ultimate pretplate.

Dakako, Amerikanci će za korištenje Xbox Mastercard kartice morati biti punoljetni te imati otvoren račun u banci Barclays US.