in

Sony je otkrio koji igrači najviše igraju igre na PlayStationu 5

Ako je vjerovati Sonyjevim podacima, najviše vremena uz PlayStation 5 konzolu u prosjeku provode oni igrači koji su kupili PlayStation kontroler od 240 eura.

Zvuči ovo kao nekakva reklama za DualSense Edge, no zapravo ima smisla. Taj je kontroler namijenjen entuzijastima, a Sonyjevo izvješće kaže da takvi na mjesečnoj bazi u prosjeku odigraju 30 sati više od svih drugih vlasnika PlayStationa 5. I u pravilu imaju 18 sesija igranja tijekom mjeseca.

Zanimljivo je pak da se do ovog rezultata došlo kroz istraživanje od samog lansiranja PlayStationa 5 pa do petog mjeseca 2023. godine. DualSense Edge kontroler lansiran je tek početkom ove godine, tako da je i u svega četiri mjeseca uspio privući zahvalnu publiku.

U Sonyju nisu otkrili koliko je primjeraka DualSense Edge kontrolera prodano do sada. Ako ništa, imamo podatak da je DS Edge na tržištu SAD-a ove godine najuspješniji gaming dodatak, ali po ostvarenim prihodima. Što se vrlo lako može tumačiti i time da je jedan od najskupljih kontrolera u prodaji.