in

Stiže “novi” Red Dead Redemption, ali nije remaster i opet nije za PC

Prije nekoliko tjedana sve je upućivalo kako ćemo dobiti novo izdanje stare igre Red Dead Redemption. I vidi stvarno – sad je ono i službeno najavljeno. Međutim, vjerojatno će vas razočarati ono što je najavljeno.

Originalni Red Dead Redemption i ekspanzija mu Undead Nightmare dolaze na Nintendo Switch i PlayStation 4 konzole. Neće to biti remasterizirano izdanje – već original kakvoga pamtimo, u dobrih starih 30 sličica po sekundi. *Novosti* ima – igra je sada prevedena na kineski, korejski, poljski, brazilski, portugalski, ruski i španjolski jezik…

Cijena za ovu 13 godina staru igru? 50 eura! Datum izlaska bit će 17. 8. što se digitalnog izdanja tiče, a 13. 10. bit će objavljene fizičke kopije igre.

Mislim, s jedne strane svakako je dobra stvar da igru opet možemo legalno nabaviti i super je da se prvi put pojavljuje na Nintendu. No, ovo isto tako djeluje kao brzinski pokušaj lake zarade bez posebnog truda, a o tome da je Switch dobio prednost nad PC platformom najradije ni slova ne bih napisao – to djeluje kao malo jači šamar, čak i za Rockstarove standarde šamaranja PC igrača.