in

World War Z će imati co-op protiv 1000 zombija

World War Z će biti kooperativna onlajn igra za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Glavna odlika naslova je borba četiri igrača protiv horde inteligentnih AI zombija.

– World War Z je jedina igra koja koja će nuditi onlajn iskustvo sa tolikim brojem neprijatelja koji se brzo kreću – ističe developerski tim Saber Interactive. Kako bi se dodatno potvrdili ovi navodi, ranije je objavljen i video trailer koji dočarava nivo i intenzitet onoga sa čime će se igrači suočavati.

Igra je bazirana na istoimenom filmu iz 2013. godine (sa Bredom Pitom u glavnoj ulozi), ali akcenat stavlja na borbu protiv zombija, za razliku od filma koji se fokusirao na povlačenje. Zombiji će u igri pratiti obrasce napada koji nisu skriptovani, tako da sukobi neće uvijek biti isti. Zombiji će reagovati na teren, a posebno će eksploatisati oblasti gdje uoče slabosti.

Okolina u igri će imati objekte koji će moći da se uništavaju, dok zombiji mogu da kreiraju sistem poput merdevina svojim tijelima i slično.

Radnja igre će se održavati na brojnim poznatim lokacijama iz filma, a na igraču je da se izbori sa postavljenim ciljevima i zadacima, kao što je zaštita ljudi i predmeta od značaja. Igranje će se odvijati iz perspektive trećeg lica.

(BENCHMARK)