in

PlayStation nije gotov s prezentacijama novih igara u 2023.

Prošle sedmice  PlayStation Showcase izazvao je podijeljene reakcije. Iako je bilo prikazano dosta igara, vidjelo se malo naslova PlayStationove produkcije, od čega su i oni prikazani bili u obliku CG videa. Dio publike vidno je ostao razočaran, a neki su insajderi ostali zbunjeni zbog izostanka najava za koje su oni čuli. Kako kažu – PlayStation iz nekog razloga nije prikazao sve što su imali za prikazati.

E sad, kako je to sve neslužbeno, takve tvrdnje mogu biti hrpa gluposti. Međutim, te izjave dolaze od izvora koji su se pokazali pouzdanim i vjerodostojnim, a kako dolazi s više različitih strana veća je vjerojatnost da bi glasine mogle biti istinite. Novinar Kotakua, Ethan Gach, navodi kako je od svojih izvora čuo da će PlayStation ove godine održati još jednu prezentaciju igara.

Doduše, nije teško ni zaključiti da PlayStation nije “otkrio sve svoje karte” za budućnost. Razvojni studiji kao što su Santa Monica, London, Naughty Dog, Bend, Bluepoint Games, Team Asobi i drugi još nisu predstavili svoje nove projekte.

Je li se Sony suzdržavao od najava ili nije – to je teško odgovoriti jer je očito da neki projekti još nisu spremni za prikazivanje. Nedugo nakon PS Showcasea stigla je tako obavijest da je Naughty Dog odlučio svojoj sljedećoj igri dati još vremena, a potom se pojavila i neslužbena informacija da je njihov projekt ušao u probleme te da se traži ponovna procjena plana da se vidi u kojem će se smjeru dalje razvijati.