in

Objavljen trailer za novu igru “Double Dragon”

Originalna igra “Double Dragon” praktično je 1987. godine “izumila” akciju zajedničkog “prebijanja” protivnika, a sada će današnji gameri dobiti priliku iskusiti dozu nostalgije zahvaljujući novom naslovu “Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons”.

Nova igra stiže na jesen i bit će dostupna na svakoj većoj platformi uključujući PC, Xbox konzole, PlayStation 4 i 5, kao i Nintendo Switch.

Postavlja se pitanje šta se može očekivati od igre, a trailer nagovještava poznatu formulu borbe s protivnicima. Igra je urađenja u retro pikseliziranom stilu, nudi 13 različitih likova za odabir, kao i mogućnost zajedničkog igranja dva igrača, ali lokalno. Pored toga, igra ima i tag-team opciju u kojoj jedan igrač upravlja s dva lika.

Developer Modus Games je nagovijestio i elemente poput funkcije dinamičkog odabira misije koja nasumično bira dužinu nivoa, broj neprijatelja i težinu. S obzirom na to da je riječ o igri za moderne platforme, očekuje se mogućnost kupovine nadogradnji i lagana RPG mehanika.

Što se tiče priče, godine nisu bile naklone prema protagonistima Jimmyju i Billyju Leeju. Nastavak otkriva da je New York City razoren nuklearnim ratom, što rezultira pojavom bandi huligana koji lutaju radioaktivnim ulicama. Zadatak je pobijediti protivnike i preživjeti dugu nuklearnu zimu.