in

Hogwarts Legacy protjerao je pauke iz igre

Pauci su jedna od najčešćih vrsta protivnika u Hogwarts Legacyju. Ima ih svakakvih veličina i neki su ružni kao porez, što je malom dijelu igrača predstavljalo problem. Razvojni studio zato je odlučio uvesti Arachnophobia Mode koji igračima daje mogućnost da pauke u igri zamijene manje nogatom verzijom insekta na koturaljkama.

Mod je u potpunosti opcionalan, a osim što mijenja izgled pauka također uklanja njihovo glasanje. Vrijedi napomenuti da je Hogwarts Legacy i ranije imao modifikaciju za istu namjenu, ali samo u verziji za PC, dok će sada to biti dostupno i na konzolama.

Hogwarts Legacy tako je postao treća značajnija igra s Arachnophobia modom. Prethodno su tu opciju pružale igre Grounded i nedavni Star Wars Jedi: Survivor.

Iako se radi o opciji, neki se igrači ne slažu s uvođenjem ovog moda smatrajući ga nepotrebnim. Drugima pak smeta što se tome dalo prioritet u trenutku kad veći dio publike traži opciju New Game+. Developeri nisu otkrili hoće li iste biti i kada, no treba reći da novo ažuriranje ne donosi samo Arachnophobia mod nego i 500-ak popravaka za samu igru.