in

Alan Wake 2 je blizu dovršetka

Finski studio Remedy ima netipično transparentan pristup u razvoju igara. Umjesto da skrivaju na čemu rade, svih pet svojih projekata već su najavili i svaka tri mjeseca obavještavaju nas kako teče razvoj tih igara. Tako je i u novom poslovnom izvješću, gdje je voditelj studija Tero Virtala priznao da su trenutno u gubitku, ali vjeruju kako će se to promijeniti jer se približavaju kraju razvoja s igrom Alan Wake 2.

Alan Wake 2 tako je ušao u zadnju fazu pune produkcije te mu nakon toga slijedi još poliranje prije izlaska. A izlazak je i dalje u planu za 2023. godinu, sada već možemo pretpostaviti da će to biti u prigodnim jesenskim danima. Iz Remedyja kažu kako će to biti igra na koju su ponosni i za koju su sigurni da će ju igrači zavoljeti.

Što se ostalih projekata tiče, Control 2 je konceptualno osmišljen dok je kooperativna igra u svijetu Controla malo dalje u razvoju i potvrđeno je da će koristiti materijale i lokacije iz originalnog Controla. Max Payne 1&2 remake također imaju razrađen koncept, a u punu produkciju krenut će se sljedeće godine nakon što Remedy zaposli još radnika.