in

Armored Core 6 izvadio tešku artiljeriju, stiže u osmom mjesecu

Japanski studio From Software zadnjih se godina proslavio igrama (mračne) fantasy tematike, a sad će malo zastraniti u domenu znanstvene fantastike. Njihov akcijski naslov s mechovima, Armored Core 6: Fires of Rubicon, stiže 25. 8. na PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One te Xbox Series platforme.

Osim impresivnog prikaza gameplaya, kojega možete provjeriti u nastavku, objavljeni su i poneki detalji priče. Igra će se odvijati na planetu Rubicon gdje je otkriven moćni izvor energije zvan Coral. Megakorporacije su pohitale da ga iskoriste, no Coral se pokazao nestabilnim i izazvao je nekoliko katastrofa. Kao pilot jednog mecha morat ćemo se pobrinuti da ne dođe do novih nezgoda na Rubiconu.

U sustavu borbe Armored Corea 6 naći će se dva noviteta. Assault Boost je ofenzivna akcija koja omogućuje prebacivanje između dalekometnog napucavanja i bliske borbe. Stagger element je sustav koji će neprijatelje činiti ranjivima pod konstantnom paljbom, tako da ćemo ih morati držati na presingu.

S obzirom da je ovo igra From Softwarea, očekujte izazovne boss protivnike u obliku metalnih monstruma. Bit će tu ogromnih helikoptera, oklopnih topova, ali i drugih mechova s ljudskim pilotima. Svog ćemo mecha moći sređivati bazukama, motornim pilama, plazma puškama,, itd. Potvrđen je povratak Arena moda za usavršavanje, a rečeno je i kako će priča imati više različitih završetaka.