in

Očekuje nas sjajan E3 sajam: Fortnite će suprotstaviti profesionalne igrače protiv slavnih osoba

Epic Games želi da ovogodišnji E3 sajam učini više nego zanimljivijim. Predstavnici kompanijesu najavili su veliki događaj kojim će Fortnite Battle Royale proslaviti svoju popularnost na E3 sajmu te vjerovatno prerasti u još poznatiju igru.

Juče smo bili svjedoci prateći Twitch live, kako je popularnog streamera Fortnitea pratilo više od pola miliona ljudi. Razlog je između ostaloga bio taj što se u igri između ostaloga pojavio svjetski poznati reper Drake sa streamerom Ninjom. Drake inače nije jedini “celebrity” koji je iskazao svoju naklonost prema Fortniteu, i mnoge druge poznate ličnosti okušali su se u ovoj veoma popularnoj igri a razvojni studio Epic Games svjestan je šta to znači za njihovu igru, i sada to žele iskoristiti u svoju korist na najbolji način.

Zbog toga su developeri i predstavnici kompanije odlučili organizirati nešto, što do sada još nismo vidjeli; meč između slavnih osoba i profesionalnih igrača Fortnite: Battle Royalea. Stvar će se zvati Fornite Party Royale i sukobit će 50 poznatih slavnih osoba sa 50 poznatih Fortnite igrača širom svijeta.

Ovaj spektakularan program će se održati u sklopu E3 sajma u šestom mjesecu, a još uvijek nije potvrđeno koje će slavne osobe dobiti priliku da ih profesionalni igrači ponize pred cijelim svijetom. Da li će to zaista i biti slučaj ponižavanja vidjet ćemo, jer sigurni smo da mnogi od njih su vrsni znalci gaminga. Zasigurno da u ovim mečevima možemo očekivati Drakea.