in

Održan sastanak u Bijeloj kući: Poznato je koje igrice smetaju Donaldu Trumpu

U Bijeloj kući je održan sastanak između američkog predsjednika Donalda Trumpa i predstavnika industrije videoigara o pitanju poveznice između videoigara i oružanih napada u američkim školama.

Jučer je održan najavljeni sastanak između američkog predsjednika Donalda Trumpa i nekoliko predstavnika industrije videoigara.

Na sastanku se raspravljalo o tome što se može učiniti po pitanju toga da se ublaži nasilje u videoigrama koje Trumpova administracija vidi kao jedan od uzročnika oružanog nasilja po američkim školama.

Sastanak je bio zatvoren za novinare tako da još uvijek ne znamo je li na njemu postignut neki dogovor, ali znamo nekoliko stvari. Prvo, industriju videoigara predstavljali su između ostalih izvršni direktor izdavačke kuće Take-Two Strauss Zelnick, predsjednik ZeniMaxa Robert Altman te predsjednik organizacije ESA.

Znamo da je tokom sastanka prikazana montaža nasilnih dijelova iz nekoliko igara među kojima su Call of Duty naslovi, Wolfenstein, Fallout, Sniper Elite i druge. Donald Trump komentirao je sljedeći video retoričkim pitanjem: “Ovo je nasilno, zar ne?”

Nakon sastanka, predstavnici industrije videoigara oglasili su se sljedećom izjavom:

“Pozdravljamo to što smo dobili priliku sastati se s predsjednikom i ostalim izabranim službenicima u Bijeloj kući. Raspravljali smo o brojnim znanstvenim studijama koje su potvrdile da ne postoji poveznica između (igranja) videoigara i nasilnog ponašanja, o zaštiti videoigara i tome kako industrija pomaže roditeljima donijeti informirane odabire za ovu vrstu zabave. Cijenimo predsjednikovu susretljivost i temeljit pristup ovoj diskusiji.”

(HCL)