in

I Nvidia potpisala ugovor s Microsoftom, Xbox stiže na GeForce Now

Situacija s kupnjom Activision Blizzarda postaje sve napetija, jer Microsoft svima nudi Call of Duty, samo da dobije odobrenje za kupnju. Prvo smo saznali za dogovor s Nintendom, a sada je slična stvar dogovorena i s Nvidiom za njihovu streaming uslugu GeForce Now.

Tako bi igre Xbox produkcije trebale biti dostupne deset godina na GeForce Now usluzi, a Activision Blizzard naslovi ukoliko sama akvizicija bude uspješna. Ako si mislite kako je ekipa iz Microsofta velikodušna ovim ponudama, morate znati da motiv nije samo dati svima da imaju Call of Duty, već ovim potezom pokušavaju uvjeriti tržišne regulatore da neće imati monopol, što je jedna od briga EU komisije.

Microsoftov predsjednik, Brad Smith je izjavio nakon potpisivanja ugovora s Nintendom i Nvidiom: “Današnjim dogovorima sa Nvidiom i Nintendom, dovodimo Call of Duty na 150 milijuna novih uređaja. To će značiti potrošačima i unaprijediti konkurenciju.” Podsjetimo, isti dogovor je ponuđen i Sonyu, ali oni su ga za sada odbili, a je li ovo dovoljan potez za umiriti zabrinute tržišne regulatore, ostaje nam za vidjeti.