in

Popularni Angry Birds odlazi s Google Play Storea

Loša vijest stiže za sve ljubitelje Angry Birdsa. Originalna inačica mobilne videoigre iz 2009. godine, Rovio Classics: Angry Birds, zauvijek odlazi s Google Play Storea, označavajući tako kraj jedne ere.

„Pregledali smo poslovni slučaj Rovio Classics: Angry Birds igre i zbog njenog utjecaja na naš širi portfelj igara, odlučili smo da više neće biti uvrštena u Google Play Store od 23. februara 2023. godine“, objavio je Rovio, razvojni studio koji stoji iza Angry Birdsa.

Istaknuli su da će igru i dalje moći igrati svi oni koji su je preuzeli prije njenog službenog uklanjanja s Google Play Storea. Igra će se, naravno, moći nabaviti i na neke alternativne načine. Kreatori Angry Birdsa ističu da će je korisnici iPhonea i dalje moći preuzeti na App Storeu, no pod nazivom Red’s First Flight.

„Shvaćamo da su ovo tužne vijesti za mnogobrojne obožavatelje, kao i za tim koji je napravio Rovio Classics: Angry Birds. Zahvalni smo svima koji su iskazali ljubav našem brendu i ovoj videoigri od samih početaka“, zaključuju kreatori Angry Birdsa.

Rovio u svom portfelju igara još ima sljedeće naslove:

Angry Birds 2
Angry Birds Dream Blast
Angry Birds Friends
Angry Birds Journey
Angry Birds Reloaded
Angry Birds Minecraft