in

Big Ambitions je igra velikih ambicija: želi spojiti stari GTA, SimCity i House Flippera

GTA Online može biti zabavan, ali sigurno ste barem jednom poželjeli igru u kojoj biste upravljali cijelim gradom i vodili svoju poslovnu operaciju na velikoj skali. Obično su takve igre strateškog oblika, a vama treba nešto gdje biste kreirali vlastitog lika i slobodno se kretali po gradu. E pa stiže tako nešto… otprilike.

Na Steamu će se 10. 3. ove godine u early accessu pojaviti igra zvana Big Ambitions. Inspiracija joj je upravo GTA, samo ne onaj GTA kojega su svi igrali nego GTA: Chinatown Wars. Dakle, ovdje je kamera iz ptičje perspektive, kao u prvim GTA igrama, ili možda bolje rečeno – Simsima. Možete se slobodno kretati po gradu – New Yorku, što pješke što vozilima. No, ono što igru udaljava od GTA serijala jest element vođenja posla.

U Big Ambitionsu ćemo moći otvoriti trgovinu, odvjetnički ured, cvjećarnu, restoran i sl. Širenjem posla doći će prilike za izgradnju distribucijske mreže, prostora za skladištenje, zapošljavanje specijalističkog kadra i sl. Naravno, novac ne znači ništa ako ga ne trošite, a ovdje će se moći kupovati luksuzne stvari poput jahti i automobila kao što je Mersaidi S500. Znate kako je – svi žele voziti Mersaidija!

Nema sumnje da igra djeluje ambiciozno, sad samo ostaje vidjeti u čemu je “kvaka”. Vjerojatno o prezentaciji svijeta jer je od ovako slojevite igre teško očekivati da vrvi realističnim detaljima kao Rockstarovi naslovi. Ambiciozan je i developer koji navodi da će im trebati otprilike godinu dana da lansiraju igru u 1.0 verziji nakon što se sljedećeg mjeseca pojavi u prodaji.