in

Gran Turismo 7 dobiva najveće proširenje do sada, donosi utrkivanje protiv nadljudskog vozača

Bliži se godišnjica izlaska Gran Turisma 7 i za fanove stiže prava poslastica. Ažuriranje verzije 1.29 donosi nove sadržaje, ali i nove načine utrkivanja. Dakako, glavna će biti podrška za PlayStation VR2, koja će omogućiti utrkivanje iz kabine u svim modovima i natjecanjima u igri (osim u split-screenu).

Druga značajna novost bit će premijerno uvođenje nove umjetne inteligencije suparničkih vozača – GT Sophy. Ovaj AI protivnik razlikuje se od standardnog AI sustava jer je treniran putem strojnog učenja. Kao takav predstavlja vrlo izazovnog protivnika koji zna iskoristiti različite manevre i taktike da bi vozio precizno i kompetitivno, bez da igra pribjegava onoj taktici da protivnika umjetno ubrza da bi vam bila izazovna. GT Sophy isto tako zna koristiti naprednije taktike kakvima standardni AI ne raspolaže, npr. blokiranje protivnika ili korištenje slipstreama.

Nažalost, GT Sophy nije tu da u ovom trenutku zamijeni standardne AI protivnike u Gran Turismu 7. Umjesto toga, “nadljudski vozač” bit dostupan u četiri posebno dizajnirane utrke, i to kao vremenski limitiran događaj – do danas pa do kraja trećeg mjeseca. I to samo u PlayStation 5 verziji igre.

Osim ova dva nova načina utrkivanja, Gran Turismo 7 će novim ažuriranjem još jednom proširiti svoj vozni park. Bit će dodano ukupno pet novih automobila: Honda RA272 ’65, Italdesign Exeneo Vision GT (Street i Off-Road Mode), Citroën DS 21 Pallas ’70 i Porsche 911 Carrera RS (901) ’73. Sva ta vozila moći će se voziti po novoj stazi, odnosno povratničkom trkalištu Grand Valley.

Scapes mod dobit će podršku za kreiranje fotografija driftanja. Po ulasku u Scapes bit će tako priložen kratki tutorial koji će vas naučiti kako najbolje složiti fotografiju na kojoj ste DK – Drift King.