in

Cory Barlog poručio: God of War neće imati mikrotransakcije

Kao što znamo, većina današnjih igara sadrži mikrotransakcije u svojim univerzumima, što mnogi igrači to negoduju i teško im padaju ta saznanja, od nekada njima pouzdanih kreatora video igara iz prošlosti. Gdje se više pažnje obraćalo na kvalitetu sadržaja igre a ne na način da “izmuzete” igrače mikrotransakcijama koje nisu nimalo jeftine za većinu gamera. Zato je Sony Santa Monica Studio odlučio da u njihovoj PS4 ekskluzivi God of War neće biti mikrotransakcija, što će zasigurno obradovati mnoge gamere.

Implementacija mikrotransakcija u brojne videoigre, najbolje se ogleda nakon fijaska Electronic Artsa sa Star Wars Battlefrontom 2, postala je najomraženija praksa u gaming industriji.  Očito da su takve stvari na tržištu dobro osmotrili kreatori nadolazeće PS4 ekskluzive i nisu se htjeli kockati sa takvim sadržajima, jer žele da kod gamera ostave što bolji utisak na sam sadržaj igre a ne na neke “ušminkane” skupocijene predmete koje će igrači morati plaćati.

Srećom za fanove nadolazećeg naslova iz God of War serijala, developer Sony Santa Monica Studio odlučio se da odbije ovu ideju o kupovini virtualnih proizvoda za stvarni novce. Konkretno, na Twitteru je nedavno osvanuo screenshot nepoznate valute iz ove PS4 ekskluzive što je zabrinulo obožavatelje pa su se obratili direktoru studija za pojašnjenje.

Mnogi gameri mogli su da odahnu, kada se oglasio sam Cory Barlog svojim tweetom, u kojem je jasno i glasno poručio  da “nema proklete šanse” da mikrotransakcije budu dio željno očekivanog God of Wara.