in

Nove glasine o GTA 6: Hoće li se napokon pojaviti ženski lik u glavnoj ulozi?

PIŠE: E. HALIMIĆ

Od izlaska „Grand Theft Auta 5“ prošle su već četiri i pol godine, a to je ujedno i najduži period bez ikakvih saznanja o budućnosti ovog ultra popularnog serijala.

U zadnjem desetljeću nije neobično da između GTA igara čekamo po pet godina, ali GTA 5 je primjerice najavljen tri godine nakon izlaska četvorke, dok za GTA 6 još uvijek nema nikakve najave, što je svojevrsni presedan i ujedno povod za smišljanje čitavog niza glasina i dezinformacija.

Glasine o GTA 6 u međuvremenu ne prestaju dolaziti, a najsvježije stižu s YouTube kanala pod nazivom „TheKnow“. Riječ je o četiri godine starom kanalu s milionskom publikom koji ima historiju pokušaja i promašaja s prenošenjem glasina o novim igrama.

Kako tvrde na kanalu, informacije o GTA 6 prenio im je izvor blizak kompaniji „Rockstar“ koji otkriva kako se igra interno vodi pod nazivom „Project Americas“. Razlog za to navodno je taj što će se dio igre odvijati u Južnoj Americi, ali će većinski dio biti posvećen „Vice City-ju“ koji je imitacija Majamija.

Druga glasina je ta da će među glavnim likovima biti i jedna žena, što bi bio prvi takav slučaj za GTA serijal.

Prethodno je „Rockstar“ dobio mnogo kritika na prikaz ženskog roda u GTA 5, pa bi ovo možda mogao biti pokušaj da se na neki način iskupe za to.

Bilo bi na neki način zanimljivo vidjeti bi li uvođenje ženskog lika kao protagonistice imalo utjecaja na prodaju kada je u pitanju jedan od najprodavanijih serijala današnjice.

Treća i zadnja glasina koju TheKnow prenosi vezano uz GTA 6 je ta da bismo igru mogli zaigrati najranije 2022. godine, što je prilično sigurna oklada, takoreći, s obzirom na Rockstarovu naviku odgađanja projekata.