in

Game Boy i Game Boy Advance igre stigle na Nintendo Switch

Nakon glasina koje su kružile godinama, Nintendo je konačno dodao igre legendarnog Game Boya i Game Boy Advancea na svoj Switch Online servis.

Nintendo je potvrdio da su igre u kojima su nekada gameri uživali na ranim ručnim konzolama Game Boy i Game Boy Advance sada dostupna i za korisnike konzole Nintendo Switch.

Riječ je o poznatim igrama Tetris, Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, The Legend of Zelda: Link’s Awakening DX, Gargoyle’s Quest, Game & Watch Gallery 3, Alone in the Dark: The New Nightmare, Metroid II: Return of Samus, Wario Land 3 i Kirby’s Dream Land.

Igrači će moći igrati igre s Game Boy, Game Boy Pocket i Game Boy Color filterima ekrana, dok će na raspolaganju biti i drugi filteri, a to su “reproduce classic feel” i “dsiplay with small screen”. Pored toga, uključena je i podrška lokalnog igranja dva igrača, kao i online igranje.

Što se tiče Game Boy Advance naslova, među njima su Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3, WarioWare Inc: Mega Microgames, Kuru Kuru Kururin, Mario Kart Super Circuit, Mario & Luigi Superstar Saga i The Legend of Zelda: The Minish Cap. Također, omogućen je multiplayer za četiri igrača, lokalno i online.

Game Boy naslovi su dostupni na osnovnoj verziji Switch Online servisa, no za GBA naslove je potreban Switch Online + Expansion Pack. U narednom periodu će biti dodano još igara među kojima su Zelda naslovi, Pokémon Trading Card Game, Metroid Fusion i Fire Emblem.