in

Call of Duty ipak neće preskočiti 2023. godinu, najesen stiže nova igra

Nove Call of Duty igre izlazile su 17 godina za redom, bez ikakve pauze. Stoga se nakon slabijih prodajnih rezultata CoD Vanguarda spominjalo kako bi se taj tempo mogao usporiti da se igrači malo odmore od tog serijala. Šuškalo se da bi ta “godina pauze” za Call of Duty mogla biti 2023., kad bismo umjesto nove igre dobili ekspanziju za prošlogodišnji Modern Warfare II.

Međutim, ništa od toga, kaže novi set glasina. Call of Duty navodno ove jeseni dobiva novu premium igru.

Navodno će ta igra biti u režiji studija Sledgehammer Games koji je prethodno radio na CoD: Advanced Warfare, WWII i Vanguard. Spominje se kako će igra imati single-player kampanju, otvoreno testiranje prije izlaska te marketinški plan sličan dosadašnjim CoD igrama. Također se navodi da je igra u razvoju i za stare (PS4, XBO) konzole.

Navodno je za datum izlaska postavljen 10. 11. 2023., s tim da će pristup kampanji biti dostupan od 2. 11., slično kako je bio slučaj i s Modern Warfare II.

Naravno, ništa od ovoga nije službeno potvrđeno. Osim toga, izdavačka kuća Activision je usred procesa preuzimanja od strane Microsofta, što bi moglo zakomplicirati planove u razvoju navodne igre. Stoga nije nemoguće da se ovi navodni planovi tijekom godine promijene još jednom.