in

Pomoću Far Cry 5 Arcade editora mapa igrači će moći spojiti tri igre u jednu

Zgodan dodatak koji dilazi uz glavnu kampanju Far Cry 5, pomoći će igračima da pretoče svoju maštovitost i kreativnost pomoću Far Cry Arcade editora.

Igrači su još od Far Cry 2 uz pomoć pratećih editora mogli kreirati svoje misije i scenarije te ih međusobno dijeliti. Nova igra u ovome serijalu Far Cry 5 želi da taj koncept dovede na jedan novi nivo, tako što će igračima dati na raspolaganje materijal iz drugih igara ove kompanije a koji ne pripadaju samo Far Cryju nego i Assassin’s Creedu te Watch Dogsu.

Bolje rečeno u ovom editoru mapa moći će se koristiti materijali iz AC4: Black Flaga, AC: Unityja te Watch Dogsa. Svi sadržaji koje naprave igrači individualno, moći će se zaigrati potpuno besplatno, u posebnom modu ili na arkadnom nivou unutar glavne kampanje. Igrači će imati mogućnost odlučiti žele li praviti mape za solo, co-op ili pak PvP iskustva (6v6 igrača).

Ovaj dodatak će omogućiti kreativnim i maštovitim igračima da predoče svoje misli i ideje untar same igre i na taj način sav svoj sadržaj moći će dijeliti sa drugim igračima. To će biti dodatan motiv za igrače da naprave nešto novo i bolje od drugih i na taj način steknu svoju popularnost među drugim igračima, kojima će se zasigurno svidjeti različiti pristupi i kreativnosti mnogih gamera širom svijeta.