in

The Sims predstavio transrodne likove u igrici, ljudi su oduševljeni

The Sims je objavio da je dodao transrodne opcije za prilagodbu spola u svojoj igrici. Videoigra izdala je hrpu besplatnih ažuriranja kako bi osigurala da svaki igrač diljem svijeta može napraviti simulaciju temeljenu na ljudima iz stvarnog svijeta.

Novo ažuriranje

“Stiglo je ažuriranje osnovne igre s novim sadržajem, uključujući medicinska pomagala, veziva i odjeću za oblikovanje tijela, prekidač za svjetlo i ispravke dosadašnjih grešaka”, objavili su na Instagramu.

Naime, novo ažuriranje igrice omogućuje da svom Simu date ožiljke od operacije, i to one koje transmuškarci imaju kad naprave mastektomiju. Od medicinskih pomagala, dodani su slušni aparati i mjerači glukoze, koji dolaze u raznim bojama.

Fanovi igrice oduševljeni

Obožavatelji igrice ovu vijest dočekali su s oduševljenjem. U komentarima ispod objave na službenoj Instagram stranici The Simsa nižu se pohvale.

“O moj Bože, hvala vam”, “Kao neko ko ima ožiljke jako sam sretan što ih sada mogu staviti i na svoje Simse”, “Kao nebinarna osoba koja igra ovu igricu već 14 godina ovo mi jako znači i osjećam se viđeno”, “Ispala mi je kava kad sam vidjela ovo”, “Sad ću ponovno bez prestanka igrati Simse”, neki su od komentara.