in

Denuvo više nije dio Dying Lighta 2, uklonjen je u novom ažuriranju

Rijetko kome, osim razvojnim studijima i izdavačima, kao voda na mlin dođe vijest da će neka igra imati Denuvo prilikom svog izlaska. I to ne zato što se igra ne može odmah nabaviti ilegalnim putevima, već zbog toga što performanse brojnih PC igara najčešće pate kad je Denuvo u kombinaciji.

Dying Light 2 nakon godinu dana postojanja ukida ovu anti-piratsku zaštitu. Najnovije ažuriranje je igri donijelo rješenja za određene probleme, ali isto tako i maknulo prepoznatljivu zaštitnu traku protiv piratiziranja. Ruku na srce, Dying Light 2 bila je jedna od rijetkih igra s Denuvo zaštitom koja je izašla prošle godine, a da je pritom bila probijena.

Novo ažuriranje je također donijelo i podršku za tehnologiju DLSS 3. Cross-platform multiplayer između Xbox i PlayStation konzola je konačno omogućen, no povezanost konzolaša s onima na PC-ju još uvijek nije dostupno, a i pitanje je hoće li ikada biti. Prepravljene su animacije fizike tijela i unaprijeđen je AI protivnika te bi to sve sada zajedno trebalo djelovati realističnije. Levelanje je dobilo novu razinu zvanu Legends koja bi trebala pomoći igračima tijekom end-game iskustva igranja.

Povodom prve godišnjice izlaska Dying Lighta 2, u igri je tako krenuo event Bloody Anniversary. Riječ je o događaju u kojem će igrači morati izvršiti razne zadatke kako bi dobili određene nagrade u vidu drugačijeg izgleda lika te kozmetičkih stvari za paraglajder, maske i ostale sličnosti. Bloody Anniversary je vremensko-limitirani događaj koji će trajati do 8. 2. u 16:00 sati.